Acesta este cel mai scump tablou!

12 mai 2015 14:38   Internațional
Ultima actualizare:

Un tablou a fost vândut cu un record mondial de 160 milioane de euro la o licitație a casei Christie’s din New York luni seara (11 mai).Tabloul pictat în 1955 de Picasso, Les femmes d’Alger(Femei din Argel), este cea mai scumpă operă de artă vândută vreodată la o licitație, relatează La Verdad.

Tabloul este inspirat din opera lui Eugène Delacroix (“Femei din Algeria în apartamentul lor") și este ultima dintr-o serie de 15 picturi ale maestrului. Identitatea cumpărătorului nu a fost divulgată, potrivit laverdad.es.

“In zilele noastre, este remarcabil ca «Femeile din Algerie» pictat de Picasso aduce aceeasi naturalețe și perspectivă pe care o avea atunci când a fost pictat", a declarat curatorul colecției, Loic Gouzer.

Opera prezintă o scenă  în culori vibrante a unor femei nud și a detronat tabloul „Trei studii de Lucian Freud” a lui Francis Bacon, vândut în 2013 cu 127 de milioane de euro. Recordul unei opere Picasso a fost deținut până acum de tabloul „Nud, frunze verzi si bust”, vândut în 2010 cu 95 de milioane de euro.

Pictura face parte dintr-o duzină de opere vândută de casa de licitații Christie, intitulata „Looking forward to the past”.

Anul trecut casa Christie a declarat că vânzarea de artă impresionistă și modernă a crescut cu 19%.

Mai multe