Adio mâncării năsănătoase! Shaorma ar putea fi înterzisă în U.E din 2018
Shaorma ar putea fi interzisă în Uniunea Europeană de anul viitor dintr-un motiv cât se poate de serios: în procesul de preparare a cărnii se folosesc fosfaţi.
Comisia pentru Sănătate din Parlamentul European spune că aceşti aditivi, consumaţi în cantităţi mari, ar creşte riscul de apariţiei a bolilor cardiovasculare. Parlamentul European urmează să decidă în cursuș săptămânii vitoare dacă va interzice folosirea fosfaților, și implicit, comercializarea shaormei, una dintre cele mai apreciate produse de tip fast food. Potrivit Digi24, în România se vând circa 30.000 de shaorma pe zi, ceea ce înseamnă că într-un an românii consumă în medie aproape 11 milioane de porţii. Românii apreciază shaorma și nu există oraș care să nu aibă un loc în care se prepară celebra mâncare. În țara noastră există peste o mie de fast-food-uri care vând acest produs sub diferitele denumiri: shaorma, shawarma, shawrma, kebab sau kebap.