Aeroportul din Frankfurt oferă locuri de parcare speciale pentru femei VIDEO

1 august 2015 18:58   Internațional
Ultima actualizare:

Conducerea aeroportului din Frankfurt (Germania) a stârnit mânia feministelor după ce a luat decizia de a amenaja locuri de parcare destinate sexului frumos.

Secţiunea pentru femei este pictată în roz, mai aproape de piste şi mai spaţioasă decât în cazul locurilor obişnuite. Noile locuri de parcare oferă „rapiditate, siguranţă şi confort până la terminal”, susţin managerii aeroportului.

„Aceasta este oferta noastră de la aeroportul din Frankfurt exclusiv pentru femei. Cu locuri de parcare noi şi special gândite, care sunt codate după culoare şi uşor de găsit”, mai spun aceştia pe site-ul aeroportului.

Problema este că unele femei se simt jignite de iniţiativa aeroportului din Franfurt. „Întăresc stereotipul că femeile parchează prost”, se plâng acestea. „Sunt spaţii de parcare sexiste”, afirmă şi Geraldine Herbert, şefa unei reviste auto pentru femei, „Wheels for Women”.

Asociaţia Automobiliştilor din Germania a emis un comunicat în care afirmă cu fiecare loc de parcare, de oriunde, ar trebui să fie unul „pentru femei”, adică spaţios, luminat şi cu sisteme de securitate.

Ştiu femeile să parcheze, sau nu?

Mai multe