Aici au pregătit teroriștii atentatele din Spania! Cum s-au dat de gol

18 august 2017 8:59   Internațional
Ultima actualizare:

Terorisimul jihadist a produs joi seară alte victime, de data aceasta în centrul Barcelonei, pe bulevardul Las Ramblas și, câteva ore mai târziu, în Costa Brava, în Cambrils. Nebunia a început, însă, câteva ore mai devreme, lângă Barcelona, în orășelul Alcanar, din provincia Tarragona.

În Alcanar locuiesc aproximativ 10.000 de oameni. Miercuri noapte, la ora 23:17, s-a înregistrat o explozie puternică la o fermă din zonă, soldată cu un mort și șapte răniți. Pompierii au catalogat acest incident drept o explozie în urma unei acumulări de gaze. Cu toate acestea, oficiali din Ministerul de Interne spaniol și-au dat seama că exista o serie de indicii că, în acea casă ce a sărit în aer în Alcanar, se fabrica explozibil pe care teroriștii voiau să îl folosească la atentatele comise ieri seară în centrul Barcelonei. 

În interiorul clădirii s-au găsit aproximativ douăzeci de cilindri de butan și de gaz propan. Explozia a cauzat pagube majore fațadei casei învecinate și a afectat cele două locuințe de pe o stradă învecinată. Vuietul exploziei s-a putut auzi de la câțiva kilometri în jur. 

„Luam masa cu soțul meu în timp ce s-a produs explozia iar el s-a rănit la cap și a ajuns la spital. Un alt văr de-al nostru a fost rănit”, a povestit o femeie pentru El Pais. 

Mai multe