Alegeri SUA 2020. Cine este Jill Biden, profesoara care l-a salvat pe Joe Biden după moartea primei soții

4 noiembrie 2020 12:48   Internațional
Ultima actualizare:

În vârstă de 69 de ani, Jill este cea de-a doua soție a celui care l-a învins pe Donald Trump și a devenit astfel președintele Statelor Unite ale Americii, iar povestea celor doi este cu adevărat emoționantă. Jill l-a ajutat pe Joe Biden să treacă peste șocul pierderii primei sale soții și a fiicei lor de numai un an într-un tragic accident de mașină.

Joe Biden (77 de ani), contracandidatul democrat al lui Donald Trump la Casa Albă, a surprins pe toată lumea la începutul campaniei electorale, cu aceste cuvinte emoționante despre soția lui: ”Pentru voi toți din această țară, gândiți-vă la profesorul vostru preferat, care v-a transmis puterea de a crede în voi înșivă. Acesta este genul de primă doamnă… care va fi Jill Biden”. Iar Jill chiar a fost pentru Joe Biden omul care i-a dat puterea să creadă în el și să meargă mai departe după tragedia care i-a marcat prima căsnicie.

Prima soție a lui Biden a murit într-un accident de mașină, împreună cu fetița de numai un an a cuplului. Se întâmpla în 1972, iar cei doi băieți ai cuplului, Beau și Hunter, au supraviețuit tragediei. De fapt, Beau și Hunter au fost motivul pentru care Jill a ezitat atât de mult să-i spună DA lui Joe Biden.

Jill, mamă vitregă pentru băieții lui Joe Biden

Fostul vicepreședinte american, acum în cursă strânsă pentru fotoliul de la Casa Albă, a fost nevoit s-o ceară de cinci ori de soție pe Jill înainte ca profesoara de engleză să accepte. ”Nu puteam să-i pun în situația de a-și pierde mama pentru a doua oară. Prin urmare, trebuia să fiu 100% sigură.”

Cei doi s-au cunoscut în 1975, după divorțul lui Jill de fostul jucător de fotbal american Bill Stevenson. A fost o întâlnire aranjată de fratele lui Joe, pe care Jill a rememorat-o recent, cu mult umor. ”Eram o femeie în toată firea, iar tipii cu care mergeam la întâlniri purtau în general jeanși, tricou și saboți. Când a apărut Joe la mine la ușă îmbrăcat într-o haină sport și mocasini mi-am zis că asta n-o să meargă nici într-un milion de ani. Era cu nouă ani mai mare decât mine! Dar am fost să vedem «Un bărbat și o femeie» la cinematograf, iar asta ne-a impresionat profund”, a povestit Jill pentru Vogue.

Cei doi s-au căsătorit doi ani mai târziu, în 1977, în New York. Fiica lor, Ashley, s-a născut în 1981. Familia Biden a fost greu încercată în 2015, când Beau a murit din cauza unei tumori crerebrale, la vârsta de numai 46 de ani.

Citește și:

Telenovelă la Casa Albă! După ce i-a murit soțul, s-a măritat cu fratele acestuia

Jill Biden, o profesoară de engleză pasionată de meseria ei

Jill era încă studentă când l-a cunoscut pe Joe Biden, la vremea respectivă deja senator. Tânăra născută în statul New Jersey, cea mai mare dintre cinci surori, și-a continuat studiile după căsătorie și după ce a devenit mamă, absolvind două masterate, la Universitățile Villanova și Werst Chester, și un doctorat la Universitatea Delaware.

Citește și:

Alegeri SUA 2020. Melania Trump, ”lovită” de Jill Biden unde o doare mai tare. Cum s-a îmbrăcat soția lui Joe Biden

”Meseria de profesor nu e ceva ce fac, e ceea ce sunt”, a explicat Jill, care nu a renunțat la catedră nici după ce a devenit cea de-a doua femeie în stat, pe vremea când soțul ei era vicepreședinte la Casa Albă. Soția lui Biden a predat la Northern Virginia Community College în acea perioadă și a promis că va face același lucru dacă soțul ei va câștiga alegerile din 3 noiembrie. ”Dacă ajungem la Casa Albă, voi continua să fiu profesoară.”

Citește mai multe despre relația dintre Jill și Joe Biden pe Okmagazine.ro

Mai multe