Alegerile prezidențiale din SUA, stabilite pentru 3 noiembrie

3 august 2020 8:25   Internațional
Ultima actualizare:

Deși în ultimul timp s-a vehiculat o posibilă amânare a alegerilor prezidențiale din SUA, iată că mai multe surse dau ca sigură data de 3 noiembrie pentru alegerea noului șef al statului.

”Vom organiza alegerile pe 3 noiembrie, iar preşedintele va câştiga”, a afirmat Mark Meadows, șeful de personal al Casei Alb la emisiunea “Face the Nation”, de la televiziunea CBS, anunță news.ro.

Și Jason Miller, consilierul pentru campania prezidenţial, a exprimat acelaşi punct de vedere: ”Alegerile vor avea loc pe 3 noiembrie, iar preşedintele doreşte ca acestea să aibă loc pe 3 noiembrie”.

Donald Trump a sugerat ca alegerile să fie amânate, o idee respinsă imediat atât de democraţii, cât şi de republicanii din Congres, singurul for care are autoritatea de a schimba data scrutinului. Trump a încercat şi să submineze încrederea în votul prin corespondenţă, susţinând de mai multe ori că pot avea loc fraude de mari proporţii. Meadows a avertizat că buletinele de vot trimise prin poştă trebuie procesate corespunzător, însă fără a aduce vreo dovadă de nereguli în trecut.

Mai multe