Alertă cu bombă de ziua unirii Basarabiei cu România, la Palatul Național

27 martie 2016 13:27   Internațional
Ultima actualizare:

Duminică (27 martie), s-a desfășurat Congresul de constituire a Sfatului Țării 2, convocat la 98 de ani de la unirea Basarabiei cu România. Evenimentul a avut loc la Palatul Național „Nicolae Sulac” din Chișinău, Republica Moldova, unde s-au adunat aproximativ 2.000 de oameni, printre care miniștri, deputați și scriitori.

În cadrul Congresului, au fost alese 101 de persoane, care au sarcina de a uni toate curentele unioniste și de a elabora „documente și strategii” de reunire a Republicii Moldove cu România. Lucrările au începutu în jurul orei 10.00, iar la scurt timp, polițiștii au primit un telefon anonim care anunța că în Palatul Național a fost plasată o bombă, potrivit prime.md.

Sala nu a fost evacuată, organizatorii bănuind că ar fi vorba de o încercare a rivalilor politici de a întrerupe Congresul de constituire a Sfatului Țării 2. În urma verificărilor făcute de autorități, alerta s-a dovedit a fi falsă. Potrivit adevarul.ro, cel care a efectuat apelul este Igor Dodon, liderul Partidului Socialiștilor.

Cu toate acestea, miile de persoane prezente la eveniment au fost blocate în incinta Palatului Național. Clădirea a fost înconjurată de polițiști, care restricționat accesul la interior, dar nu au permis nici părăsirea incintei, până la terminarea congresului.

Mai multe