Alertă în Thassos! Incendii puternice de vegetație

10 septembrie 2016 21:49   Internațional
Ultima actualizare:

Insula grecească Thassos a fost cuprinsă sâmbătă, 10 septembrie, de incendii puternice de vegetație. Locul devenit un adevărat rai pentru iubitorii de ape limpezi și plaje fermecătoare și des vizitat de români a devenit locul de luptă dintre flăcări și pompieri.

Patru focare localizate în partea de nord-est a insulei au izbucnit în jurul orelor 3.00 - 4.00 dimineața. Vegetația uscată și faptul că nu a plouat de mult timp au fost în favoarea propagării incendiului.

„A început să plouă un pic, după care a fost o furtună mai puternică, cu tunete şi fulgere. Şi un fulger a lovit chiar pădurea de acolo. De fapt, mai multe fulgere şi a luat foc instantaneu în mai multe locuri. Asta s-a întâmplat în jurul orelor 3 - 4 dimineaţa. Vegetaţia era uscată, nu a plouat de mult timp, de vreo cinci luni, spuneau localnicii. Din ce am vorbit cu doi-trei români de aici, sunt şi persoane care se întorc din cauza incendiului. Este destul de înfricoşător să vezi incendiul la nici o sută de metri, două sute de metri de tine. E o coadă de un kilometru şi jumătate. Sunt foarte multe maşini aici. Mai am un pic până la graniţă. Sper să trecem”, a povestit prin telefon, pentru Digi24, Ștefan Crețu, turist român aflat în Thassos.

Peste o sută de pompieri s-au luptat cu focul, iar satul Kazaviti a fost evacuat. Românii aflați pe insulă sunt bine, nu sunt în pericol, a declarat pentru news.ro preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), Alin Burcea.

Mai multe