Alexei Navalnîi a fost transferat de urgență la spital, deși autoritățile ruse spun că are nevoie doar de „vitamine”

19 aprilie 2021 14:18   Internațional
Ultima actualizare:

Autoritățile penitenciare ruse au declarat luni (19 aprilie) că l-au transferat pe Alexei Navalnîi, aflat în greva foamei de aproape 3 săptămâni, la o unitate medicală pentru o „terapie cu vitamine”, în timp ce susținătorii lui spun că acesta este, de fapt, în pericol de moarte.

Starea lui de sănătate s-a deteriorat rapid de când a intrat în greva foamei, pe data de 31 martie. El a făcut acest lucru pentru a primi asistență medicală specializată din exteriorul închisorii.

„O comisie de medici a decis să-l transfere pe A. Navalnîi la spitalul regional pentru deținuți”, se spune într-un comunicat al Serviciul penitenciar din regiunea Vladimir, în subordinea căruia se află colonia penitenciară în care se află Navalnîi, potrivit Digi24.

„Starea de sănătate a lui Navalnîi este evaluată ca fiind satisfăcătoare și este examinat zilnic de către un medic generalist”, se mai spune în comunicat. „Pacientului i s-a prescris o terapie cu vitamine, cu acordul său.”

Ivan Zhdanov, care conduce Fundația Anticorupție Navalnîi, a declarat că afirmațiile din comunicat, potrivit cărora starea de sănătate este„satisfăcătoare” este menită să descurajeze oamenii să participe la protestul programat miercuri, în toată Rusia. Acesta a mai declarat că „nu putem obține informații veridice decât de la avocații lui.”

Mai multe