Altă tragedie? Avion cu 54 de oameni la bord, dispărut în Papua

16 august 2015 13:06   Internațional
Ultima actualizare:

Un avion indonezian care efectua o cursă internă cu 54 de persoane la bord a dispărut duminică în zona provinciei Papua, din estul Indoneziei, relatează Sky News.

Serviciile de intervenţie au declanşat o operaţiunile de căutare a avionului aparţinând companiei Trigana Air, care efectua o cursă de la Sentani către Oksibil, după ce a fost pierdut contactul cu turnul de control.

La bordul avionului se aflau 44 de pasageri adulţi, cinci copii şi cinci membri ai echipajului.

Aparatul de zbor a decolat la ora locală 15.00 (6.00 ora României) de pe aeroportul Sentani din Jayapura, iar după o jumătate de oră a pierdut legătura cu turnul de control. Presa locală a scris că avionul s-ar fi prăbuşit pe un munte şi că toţi cei aflaţi la bord ar fi murit. Căutările vor începe luni, din cauza întunericului şi a vremii nefavorabile, anunţă CNN.

Trigana Air Service este una dintre numeroasele companii aeriene indoneziene interzise în Uniunea Europeană din motive de securitate.

În decembrie 2014, un avion al companiei AirAsia s-a prăbuşit în timp ce efectua o cursă din Surabaya (Indonesia) către Singapore, provocând moartea celor 162 de persoane de la bord.

Acest incident a determinat autorităţile indoneziene să impună noi reguli pentru a îmbunătăţi siguranţa transporturilor aeriene, scrie Mediafax.

Mai multe