«Am auzit explozia lângă noi. Ne-am refugiat într-un hotel»

19 martie 2016 21:32   Internațional
Ultima actualizare:

Teroare la Istanbul, Turcia! Cinci oameni au murit, iar 36 au fost răniți, după ce, sâmbătă (19 martie), a avut loc un atentant terorist pe una dintre cele mai aglomerate străzi din oraș, frecventată de turiști.

Guvernatorul orașului, Vasip Sahin, a declarat că, potrivit primelor elemente ale anchetei, Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) sau o grupare afiliată acestuia a comis atacul. Aflat la Istanbul, omul de afaceri ieșean, Marius Alexa, a povestit pe Facebook, la puțin timp de la detonarea bombelor, cum a trăit momentele de coșmar.

„Am auzit explozia lângă noi. Ne-am refugiat în cel mai apropiat hotel. Afară sunt poliţişti înarmaţi şi asteptăm să ni se permită să ieşim ca să ajungem la hotelul nostru. Suntem zguduiţi, dar bine”, a spus afaceristul.

„Deşi fizic suntem bine, sunt conştient că suntem blocaţi psihologic de ideea că trecusem pe acolo cu trei-patru minute înainte şi tot pe acolo trebuia să ne întoarcem”, a adăugat Marius Alexa.

„Suntem consemnaţi aici. Toţi fierb şi se schimbă puţine cuvinte. Unii au lacrimi în ochi. Feţele sunt lungi şi pământii”.

Mai multe