Amenințare teroristă în Paris! Turnul Eiffel, evacuat

21 septembrie 2015 7:38   Internațional
Ultima actualizare:

Polițiștii anti-terro au evacuat, duminică (20 septembrie) celebrul Turn Eiffel din Paris. Sutele de oameni care așteptau să urce în clădire au fost întorși din drum și rugați să părăsească zona, iar casele de bilete au fost închise.

După ce, în trecut, faimosul obiectiv turistic a mai fost ameințat de grupări teroriste, printre care și al-Qaeda și Statul Islamic, forțele de securitate au început să acorde o atenție sporită celor care vizitează turnul. Potrivit metro.co.uk, alarma a fost dată când un bărbat, suspectat că ar fi terorist, a fost văzut urcând în clădire „cu un rucsac mare”.

Autoritățile s-au mobilizat imediat, iar în jurul orei 9.00 a dimineții, un elicopter a început să survoleze zona. Un cordon de polițiști a înconjurat turnul, autoritățile luând în considerare și posibilitatea că un turist pasionat de senzații extreme ar încerca să sară din clădire.

„S-a întâmplat în trecut. Parașutistul își ascunde kit-ul (parașuta, n.r.) cu o noapte înainte, iar apoi intră în turn și sare în timp ce filmează”, a povestit una dintre sursele din poliție. Se pare că, în anul 2005, un parașutist norvegian a murit încercând să se arunce din Turnul Eiffel.

Autoritățile au sporit măsurile de securitate ale orașului iubirii după ce trei islamiști radicali au atacat redacția revistei Charlie Hebdo în luna ianuarie.

Mai multe