Angela Merkel a fost confundată cu Brigitte Macron de către o bătrânică! Reacţia cancelarului german

13 noiembrie 2018 10:09   Internațional
Ultima actualizare:

În data de 12 noiembrie a avut loc comemorarea a 100 de ani de la sfârşitului Primului Război. Lideri mondiali s-au întâlnit la Paris pentru a rememora momentele care au marcat istoria a atât de multor ţări, iar cancelarul Germaniei, Angela Merkle a fost surprinsă de o femeie de 101 de ani care a confundat-o cu nimeni alta decât soţia preşedintelui francez.

Cancelarul german, Angela Merkel a fost confundată cu soția lui Emmanuel Macron, Brigitte Macron, de către o femeie de 101 de ani după ce s-a alăturat liderului francez la ceremonia de comemorare a armistițiului din 1918. Momentul a fost surprins de către televizunea French Tv şi ajuns rapid pe platformele online. Cei doi şefi de stat au discutat cu pensionara foarte entuziasmată să îi întâlnească în persoană. 

Femeia s-a adresat cancelarului german, confundând-o cu soţia preşedintelui francez. “- Domnule Macron, nu este posibil, o femeie simplă ca mine, să dea mâna cu președintele Republicii, e fantastic, i-a spus doamna în etate lui Macron.” Apoi s-a întors spre Angela Merkel și i s-a adresat spunându-i “doamna Macron”.

Angela Merkel a fost surprinsă de faptul că identitatea ei a fost confundată şi a încercat să îi explice pensionarei că nu este soţia preşedintelui francez, ci cancelarul Germaniei. Bătrânica nu a părut prea bine să înţeleagă explicaţia oferită de Merkel, continuând să fie entuziasmată de faptul că a schimbat câteva cuvinte cu preşedintele Macron. “Sunt cancelarul Germaniei”, a explicat Angela Merkel, de două ori, în limba franceză, dar femeia de 101 ani nu a fost deloc impresionată. 

Angela Merkel şi Emmanuel Macron au jucat un rol cheie în cadrul ceremoniei din 12 noiembrie, el dezvelind o placă pentru reconcilierea franco-germană şi au depus o coroană de flori la baza acestui monument. Soţia preşedintelui francez, Brigitte, în vârstă de 65 de ani, a participat la rândul său la ceremonie.

Mai multe