Angela Merkel îl critică pe Donald Trump pentru măsurile împotriva refugiaților

29 ianuarie 2017 14:06   Internațional
Ultima actualizare:

Donald Trump "taie și spânzură". La o săptămână de când a fost instalat în funcția de președinte al SUA, acesta a impus mai multe interdicții, printre care și cele către refugiații din Orientul Mijlociu. Angela Merkel, cancelarul Germaniei, liderul uneia dintre țările în care au ajuns cei mai mulți refugiați, a criticat decizia magnatului american.

Aceasta a spus: "Nu este justificat să pui oamenii care au un anumit fond sau o anumită credință sub suspiciune generală". De asemenea, a afirmat că terorismul nu poarte fi combătut și eradicat în asemenea fel, notează The Independent.

Purtătorul de cuvânt al Angelei Merkel a declarat: "Cancelarul regretă că SUA a interzis intrarea în țară a refugiaților și cetățenilor din anumite țări. Este convinsă că nici lupta împotriva terorismului nu justifică punerea persoanelor de o anumită religie sau origine sub suspiciune generală. Convenția de la Geneva cere comunității internaționale să ia refugiați ai războaielor. Acest lucru este așteptat de la toate statele semnatare. Cancelarul i-a explicat asta și președintelui SUA, cu care a avut o conversație telefonică. Guvernul german va examina consecințele pe care le au măsurile impuse de SUA asupra germanilor cu dublă cetățenie și va reprezenta interesele acestora."

Mai multe