Arată ca o bătrânică de 90 de ani, dar de abia a împlinit 15

19 ianuarie 2016 15:50   Internațional
Ultima actualizare:

O fată din Columbia care este prinsă în corpul unei femei de 90 de ani a reuşit să depăşească aşteptările medicilor, care credeau că nu va ajunge la 13 ani, şi şi-a serbat cea de-a 15-a aniversare. Magali Gonzalez Sierra, unul dintre puţinii oameni care suferă de sindromul Hutchinson-Giford, a avut parte de o petrecere grandioasă de ziua ei, mai ales că fiecare zi e imporantă pentru fetiţă.

Magali Gonzalez Sierra suferă de o boală genetică rară, caracterizată de accelerarea procesului de îmbătrânire la copii. Asta înseamnă că fata poate muri oricând, însă medicii au fost surprinşi când le-a depăşit pronosticul de 13 ani de viaţă, conform dailymail.co.uk.

Ea a împlinit recent 15 ani şi părinţii ei i-au organizat o petrecere de pomină. 

"Magali mi-a spus că vrea o petrecere şi că vrea ca noi să dansăm, chiar dacă ea nu poate. Vrea baloane şi mulţi invitaţi", a spus mama fetei, Sofia. 

Sindromul Hutchinson-Gilford Progeria este cauzat de o mutaţie a unei gene numite LMNA. Această gene produce o proteină care asigură stabilitatea celulelor din corp. Deficiul acestei proteine duce la accelerarea procesului de îmbătrânire. Persoanele care suferă de acest sindrom mor în medie la vârsta de 13-14 ani, în urma unui infarct.

Mai multe