Are 15 ani, dar arată ca străbunica

19 ianuarie 2016 22:06   Internațional
Ultima actualizare:

La fel ca alte adolescente, Magali Gonzales Sierra adoră să danseze, să asculte muzică, îi place rozul şi tot ce străluceşte. Din păcate însă, columbianca de 15 ani suferă de o boală rară numită “progeria”, care o ţine captivă într-un corp de bătrânică.

Magali e una dintre puţinele persoane din lume care suferă de “progeria” sau sindromul Hutchinson-Gilford, o boală genetică progresivă gravă, caracterizată prin apariţia bruscă a semnelor de îmbătrânire încă din copilărie. Fetiţa a fost diagnosticată la doi ani cu cumplita boală şi deşi medicii nu i-au dat mai mult de 13 ani de trăit, adolescenta şi-a serbat în weekend ziua de naştere. La 15 ani, Magali a vrut să fie o prinţesă în toată regula, aşa că părinţii n-au stat pe gânduri şi i-au îndeplinit dorinţa. Boala nu afectează dezvoltarea intelectuală sau motorie, însă a transformat-o pe tânăra din satul Valle del Cauca din vestul Columbiei într-o bătrânică de 90 de ani. “Magali are 15 ani, iar oasele sale au aproximativ 90 de ani”, a spus mama fetei, Neddy Sierra, potrivit Daily Mail.

Fata nu are păr, sprâncene, gene, iar pielea ei arată îngrozitor. “Mă consider frumoasă”, a declarat tânăra, care a avut parte de o aniversare de poveste. Părinţii fetei au îmbrăcat-o în prinţesă, i-au luat o coroniţă şi au machiat-o aşa cum şi-a dorit. N-au lipsit tortul, confetti şi invitaţii surpriză. Magali s-a pozat cu toată lumea şi a zâmbit în permanenţă. Acum tânăra mai are un vis… acela de a deveni asistentă medicală. Persoanele care suferă de “progeria” mor de obicei în timpul adolescenţei, însă Magali are toate şansele să dea peste cap previziunile medicilor.

Mai multe