Are 80 de miliarde $, dar nu ştie pe ce să-i dea

18 iunie 2017 20:08   Internațional
Ultima actualizare:

Incredibil, dar adevărat! Jeff Bezos, considerat părintele comerţului electronic, a dat lovitura cu celebra sa companie Amazon. Are o avere de 80 de miliarde $, dar nu ştie cum să-i folosească mai bine.

Jeff Bezos (53 de ani), fondatorul Amazon.com, companie americană de comerţ online cu sediul în Seattle, Washington, cu o cifră de afaceri de peste 19,166 miliarde $, se bucură de succese extraordinare în afaceri. Şi-a investit banii obţinuţi în cumpărarea ziarului “Washington Post”, în 2013, cu 250 de milioane de dolari, convins că, astfel, va fi de folos societăţii. A investit de asemenea în domeniul explorării spaţiale, tot cu gândul de a-şi ajuta semenii, în caz că un cataclism ne-ar forţa să părăsim planeta.

Zilele trecute, Bezos a dat un anunţ prin intermediul unei reţele sociale prin care a recunoscut că nu mai are idei ca să-şi utilizeze enorma avere pentru a ajuta oamenii. El a cerut tuturor persoanelor care navighează pe Internet să-i facă propuneri pentru a-şi folosi cât mai bine şi mai corect banii numeroşi. Magnatul a primit deja 17.000 de răspunsuri. Dintre propunerile primite, unele îl îndeamnă să facă firme în Africa, pentru a-i ajuta pe locuitorii acestui continent foarte sărac, altele să plătească facturile la dentist ale americanilor, sau să înţiinţeze cantine pentru săraci.

Bezos se află pe locul 3 în topul Forbes al celor mai bogaţi oameni din lume, după Bill Gates şi Warren Buffett. El s-a născut în Albuquerque, New Mexico, SUA. Tatăl său biologic era circar, iar mama, Jacklyn Gise Jorgensen, era adolescentă la acea vreme. Anul următor, Jacklyn s-a căsătorit cu un imigrant cubanez, care l-a crescut. De mic, Jeff a transformat garajul părinţilor în laborator, fiind foarte atras de computere. În 1994 a fondat Amazon.com, care are milioane de clienţi în 160 de ţări din întreaga lume. A început cu vânzarea online de cărţi şi a continuat cu produse VHS, DVD, CD-uri cu muzică, programe de calculator, electronice, îmbrăcăminte, mobilier, jucării. Din 1993, magnatul este căsătorit cu scriitoarea MacKenzie Bezos (47 de ani), împreună cu care are 4 copii.

Mai multe