Are umor! Ce a răspuns Regina Elisabeta când a fost întrebată de Brexit

28 iunie 2016 14:44   Internațional
Ultima actualizare:

În timpul primei apariții în public după decizia britanicilor de a părăsi Uniunea Europeană, Regina Elisabeta a II-a a fost într-o dispoziție glumeață. ”În orice caz, sunt încă în viață, ha!”, a declarat regina în timpul vizitei oficiale în Irlanda de Nord.

Luni, 27 iunie, Regina Elisabeta a II-a a luat drumul Irlandei de Nord, însoțită de prințul consort Filip. Prima oprire, Belfast. Suverana, îmbrăcată într-un pardesiu verde-fistic și cu o pălărie asortată, și-a început vizita de două zile cu câteva audiențe politice. Regina i-a primit, pe rând, la castelul Hillsborough pe primul ministrul Arlene Foster și pe vicepremierul Martin McGuinness, un fost șef IRA, armata republicană irlandeză.

Este prima ieșire a reginei după referendumul de joi, 23 iunie, când britanicii au votat părăsirea Uniunii Europene.

”Bună ziua! Ce mai faceți?”, a întrebat-o vicepremierul McGuinness, întinzându-i mâna, în fața camerelor de luat vederi. ”În orice caz, sunt încă în viață, ha!”, a răspuns în glumă regina, care a împlinit 90 de ani în aprilie. ”Am fost foarte ocupați. S-au întâmplat multe lucruri în ultima vreme”, a adăugat ea.

Spre deosebire de referendumul din 2014, care viza independența Scoției și la care a votat ”Nu”, Elisabeta a II-a nu a comentat oficial rezultatul consultării din 23 iunie.

Mai multe