Așa arată cel mai înalt brad din lume: a intrat în Cartea Recordurilor

26 decembrie 2016 21:28   Internațional
Ultima actualizare:

O, brad frumos, cu cetina din... plastic! Cam asta a cântat sâmbătă 24 decembrie comunitatea catolică din Colombo, Sri Lanka, la dezvelirea celui mai înalt brad artificial din lume.

Cu cei 72,5 m înălţime bradul care se poate lua la întrecere cu zgârie-norii a reuşit să intre în Cartea Recordurilor, impunându-se detaşat în faţa bradului de anul trecut cu 18 m. Uriaşul a fost luminat cu 600.000 de beculeţe LED, a costat comunitatea catolică 80.000 de dolari şi a avut în vârf o stea de 6 m înălţime.

Scheletul bradului a fost realizat din oţel şi decoraţiunile exterioare au fost făcute din plastic. Pomul de Crăciun a fost împodobit cu un milion de conuri de brad colorate manual în roşu, auriu, argintiu şi verde. Proiectul a fost coordonat de Mangala Gunasekara, care a vrut să se impună în faţa pomului de Crăciun inaugurat anul trecut în provincia chineză Guangzhou, care a măsurat 54 m înălţime. Din cauza costurilor, întreaga comunitate din Colombo s-a revoltat spunând că „80.000 de dolari e prea mult pentru o ţară aşa săracă precum Sri Lanka”.

Nimeni nu s-a revoltat însă la Târgu Jiu, unde primăria a cumpărat, în rate, un pom la fel de artificial, dar mult mai mic – 22 m înălţime şi un diametru de 9 m.

Bradul din metal a costat însă 100.000 de euro, e împodobit cu 81.000 de leduri şi va fi folosit în următorii 12 ani. „Bradul e prevăzut cu o structură metalică solidă, cu echipamente automatizate, ornamente, instalaţii de lumini, sistem audio, soft, sistem de autoridicare, care diminuează costurile de montare şi demontare”, a declarat Loredana Covei, purtătorul de cuvânt al primăriei. Suma pentru achiziţie a fost plătită în rate, în perioada decembrie 2015-noiembrie 2016. 

Mai multe