Aşa arată Super-Omul
Umanitatea e în plin proces de evoluţie. Însă ce diferenţiază Super-Omul de omul obişnuit? Conform unor calcule recente, deţinătorii recordurilor sunt vârful de lance în domeniul evoluţiei. Picioare precum cele ale lui Usain Bolt sau o minte mai puternică decât un calculator precum cea a lui Stig Severinsen sunt primele trăsături în configurarea profilului Super-Omului pentru 2018.
Încă din antichitate, omul a tins către perfecţiune. Supersimţurile şi superputerile au fost puse la loc de cinste în configurarea unor personaje mistice numite semizei. Azi această permanentă competiţie cu noi înşine a făcut ca Super-Omul să nu mai fie un vis de neatins, ci un cumul de simţuri şi puteri demne de cartea recordurilor.
Omul perfect ar trebui să aibă anvergura braţelor de 2,01 metri ca Michael Phelps şi picioarele celui mai rapid atlet, jamaicanul Usain Bolt. Puţini ştiu că Usain Bolt are o densitate mult mai mare a fibrei musculare decât omul obişnuit (80% versus 50%) ceea ce îi dă posibilitatea de a accelera mult mai repede decât 99,9% din populaţia planetei. La capitolul vedere, Veronica Seider, este „Ochilă” din basmele pentru copii pentru că vede cu precizie la 1,6 km, adică de 20 de ori mai limpede şi mai clar decât un om obişnuit. Cei mai puternici muşchi ai gâtului din lume îi are pugilistul Lennox Lewis, care a demonstrat că îşi poate susţine greutatea corporală suspendat în vârful bărbiei. Cel mai oxigenat sânge ar avea schiorul Eero Mantyranta, pentru că plasma lui transportă cu 50% mai mult oxigen decât cea a aunui om obişnuit.
Scheletul lui Laurence Shahlei îi oferă posibilitatea de a căra 150 kg în fiecare mână pe o lungime de 20 de metri în doar 6 secunde. Tălpile gimnastei Simone Biles sunt îmbinarea perfectă de agilitate, echilibru, putere şi control. Mintea bate corpul, este demonstraţia făcută de Stig Severinsen în repetate rânduri. El a reuşit să stea scufundat în gheaţă minute întregi şi să îşi ţină respiraţia timp de 22 de minute, de 44 de ori mai mult timp decât o persoană obişnuită. Totul prin puterea concentrării. Mirosul cel mai fin din lume îl deţine Joy Milne. Nasul ei reuşeşte să detecteze boala Parkinson şi mai multe tipuri de cancer doar simţind mirosul unei persoane.
Cel mai puternic spate îl are atleta Becca Swanson. Ea deţine recordul mondial la ridicări de greutăţi după ce a şocat planeta ridicând 350 kg, adică de 7 ori mai mult decât poate ridica o persoană normală. Cei mai puternici plămâni din lume îi are Steve Redgrave. Un singur plămân al său are capacitatea de 7 litri, ceea ce înseamnă că Redgrave inhalează cu o treime mai mult oxigen decât o persoană normală. Cel mai tare abdomen îl are boxerul Anthony Joshua. Pumnii pe care i-a încasat de-a lungul carierei sale echivalează cu greutatea unui camion care staţionează 3 secunde peste stomac.
Palmele-lopată sau palmele-ciocan îi aparţin lui Muhamed Kahrimanovic, care poate rupe bâtele de baseball cu mâinile goale. Cele mai puternice coapse îi aparţin lui Eddie Hall. El e singurul bărbat din lume care a ridicat greutăţi de o jumătate de tonă şi le-a susţinut cu ajutorul picioarelor. Iar la capitolul inimă, nici un cord din lume nu se compară cu cel al ciclistului Chris Froome care pompează de cinci ori mai mult sânge decât inima unui om obişnuit.
Alte 3 supersimţuri
La capitolul minte ascuţită şi mai rapidă decât un PC, trebuie menţionat Scott Flansburg care foloseşte o parte a corpului responsabilă cu motricitatea pentru a face calcule matematice de înaltă precizie, cu viteza luminii. Omul-liliac este Daniel Kish, care din cauza problemelor cu vederea a învăţat să folosească ecolocaţia folosindu-şi auzul la capacitate maximă (de 20% mai bine decât omul obişnuit). La voce, Georgia Brown are cea mai largă capacitate vocală ea acoperind 8 octave şi primind pentru asta un titlu Gunness.