Așa circulă trenurile în Japonia! Scuze din cauza unui tren plecat cu 20 de secunde mai devreme

17 noiembrie 2017 18:44   Internațional
Ultima actualizare:

O companie feroviară din Japonia a cerut scuze călătorilor după ce unul dintre trenuri a părăsit peronul cu 20 de secunde mai devreme decât ora la care era programată plecarea în mod oficial. Managementul a anunțat prin stație că regretă nespus deranjul provocat de incident. Desigur, evenimentul a reprezentat o sursă de amuzament pentru internauți.

În program, plecarea trenului era prevăzută la 9.44.40, potrivit orei locale, dar acesta a plecat la 9.44.20, cu 20 de secunde mai devreme. Mulți dintre internauți au reacționat amuzați atunci când compania și-a cerut scuze pentru nefericitul eveniment. Mai mult decât atât, oficialii au explicat și motivul pentru care s-a comis această greșeală, personalul nu a fost suficient de atent și nu a verificat programul. 

Echipajul nu a verificat suficient de atent timpul de plecare“, se arată în comunicat, în care este subliniat şi faptul că niciunul dintre călători nu a depus plângere.Potrivit Adevărul,linia Tsukuba Express transportă pasageri din localitatea Akihabara, situată în estul Tokyo, către Tsukuba în circa 45 de minute. Între cele două destinaţii este o distanţă de 58 de kilometri.

Rareori se întâmplă ca trenurile din Japonia, ţară care are una dintre cele mai dezvoltate reţele feroviare din lume, să plece la o altă oră decât cea programată. Gestul companiei japoneze a fost lăudat de internauții din întreaga lume care sunt de părere că țările lor natele ar avea multe de învățat de la modul de funcționare a trenurilor în Japonia. "Să nu credeți că așa ceva s-ar putea întâmpla și în Marea Britanie", a fost mesajul unui britanic supărat. 

Mai multe