Asta înseamnă să fii mafiot si după moarte

4 iunie 2017 20:23   Internațional
Ultima actualizare:

Statui impunătoare, sculpturi migăloase realizate în granit sau marmură, toate astea fascinează în cimitirele istorice din Moscova. Cei care se odihnesc acolo însă nu sunt personalităţi istorice, ci gangsteri periculoşi.

Cimitirele Armean, Liublinkoe, Kuzminkoe şi Vaganskoe din Moscova sunt adevărate monumente închinate Mafiei Ruse.

Multe dintre organizaţiile criminale îşi pierd originile în timpul Imperiului rus, înainte de anul 1700 (n.r. când în Moldova domnea Constantin Duca şi în Ţara Românească, încă mai domnea Constantin Brâncoveanu).

După căderea regimului sovietic, începând cu 1991, Mafia Rusă ajunge să aibă o putere incredibilă, peste 10.000 de membri şi să producă anual 8,5 miliarde de dolari.

În cimitirele moscovite, clanurile mafiote au amenajat adevărate opere de artă atunci când un mare lider a murit.

În cimitirul Liublinkoe, Andrei Golubev, care a fost asasinat la Soci în 2009, este reprezentat în mărime naturală, stând în picioare ferm şi demn. În cimitirul Armean, Vladimir Organov şi fratele lui, Rudolph sunt sculptaţi în granit, în scaunele lor, inspirate din celebrul film „Naşul”.

Ambii au fost asasinaţi de clanurile rivale. Tot în poziţia şezut este reprezentat şi Vladimir Barsegov, care controla regiunea Rostov-pe-Don şi care făcea legătura dintre Europa şi Asia în circuitul mondial al traficului de heroină.

Şi tot la marginea Moscovei, o altă criptă marchează un capitol negru din istoria lumii interlope ruse: epoca lui Seymon Mogilevici, unul dintre cei mai mari traficanţi de arme din istoria recentă, care a fost arestat în Moscova, în 2008.

Mai multe