Atac cibernetic asupra parlamentului britanic. Hackerii au vizat e-mailurile deputaților

25 iunie 2017 13:10   Internațional
Ultima actualizare:

Parlamentul britanic a fost victima unui atac cibernetic, ce a vizat toate conturile de e-mail ale deputaților.

Deputații britanici au fost luați în vizor de către hackeri, toate conturile lor de e-mail fiind vizate și până în prezent nu se știu ce informații au fost furate. Pentru a limita pagubele, administratorii serverelor au tăiat accesul de la distanță la căsuțele poștale electronice ale parlamentarilor.

De altfel, aceștia au fost îndrumați să-și schimbe parolele și să aleagă unele cu grad ridicat de securitate. Nu se cunosc autorii atacului. Lord Rennard, liberal democratul, a confirmat atacul printr-o postare de pe Twitter.

Atacul a determinat serviciul de securitate să oprească accesul oricui din afara Palatului Westminster, locul unde se întâlnesc cele două case ale Parlamentului. Un purtător de cuvânt al Camerei Comunelor a declarat că au fost făcute încercări neautorizate pentru a avea acces la conturile de e-mail ale parlamentarilor, potrivit USA Today. Acesta a adăugat că Parlamentul lucrează cu Centrul Național de Securitate Cyber.

Nu e prima dată când Marea Brotanie este luată cu asalt de atacuri cibernetice. Doar în luna mai, un atac cibernetic masiv a afectat zeci de țări și mai multe spitale din Regatul Unit au fost nevoite să se închidă sau să amâne intervenții chirurgicale.

Mai multe