Atac cu bombă în Pakistan: cel puțin 65 de morți

27 martie 2016 20:31   Internațional
Ultima actualizare:

Un parc din orașul pakistanez Lahore este cel mai nou loc în care s-a produs un atentat cu bombă. Cel puțin 65 de persoane au murit și mai mult de 300 au fost rănite în ceea ce pare a fi un atac sinucigaș, conform primelor informații apărute în presa internațională.

UPDATE 22:00: Atentatul a fost revendicat de talibani. Aceștia au făcut public faptul că ținta lor au fost creștinii, anunță Al Jazeera.

În duminica Paștelui catolic, un atac cu bombă a zguduit un parc aglomerat din Lahore, capitala provinciei Punjab. Cei mai mulți dintre cei care au murit sunt copii și femei. Khawaja Salman Rafique, consilierul de sănătate din regiunea Punjab, a confirmat numărul mare de răniți din seara de duminică (27 martie). Deflagrația din parcul Gulshan-e-Iqbal s-a produs în apropiere de una dintre ieșiri și la câțiva metri de un loc de joacă.

Explozia din estul orașului s-a întâmplat chiar în inima cartierului general politic al primului ministru Nawaz Sharif. Parcul era plin cu oameni care sărbătoreau Paștele.

Un purtător de cuvânt al guvernului a adăugat că s-au declarat trei zile de doliu național.

Mai multe