Atac sinucigaș la ambasa SUA din Muntenegru! Agresorul a atacat o misiune diplomatică

22 februarie 2018 7:52   Internațional
Ultima actualizare:

Un atac sinucigaș cu o grenadă a avut loc la ambasada americană din capitala Muntenegrului, în noaptea de miercuri spre joi (21-22 februarie). Agresorul a atacat o misiune diplomatică, apoi s-a aruncat singur în aer.

Atentatul a avut loc în jurul orei 12.30 am, în capitala Muntenegrului, Podgorița, informează The Guardian. Localnicii din apropierea ambasadei spun că au auzit două explozii. Atacatorul ar fi aruncat o grenadă înspre misiunea diplomatică, apoi a folosit cea de-a doua încărcătură din dotare pentru a se sinucide.

Polițiștii au închis accesul în zona ambasadei, până se va desfășura ancheta. Informațiile au fost confirmate de autoritățile Muntenegrului, dar nu și de cele americane. Până în acest moment, o persoană și-a pierdut viața, fiind tot cea care a și atacat ambasada.

Muntenegru este este cel mai mic stat din fosta Iugoslavie. A devenit al 29-lea stat membru al NATO, în mai 2017, iar relațiile diplomatice cu americanii au fost stabilite încă din 2006, când statul s-a desprins de Serbia.

Mai multe