Atac terorist pe aeroportul Ataturk din Istanbul! 41 de morți

28 iunie 2016 22:32   Internațional
Ultima actualizare:

Două explozii au avut loc pe terminalul sosiri al Aeroportului Internaţional Ataturk din Istanbul, marți (28 iunie). Informaţia a fost confirmnată de autorităţile turce. Martorii susţin că s-au auzit şi focuri de armă. Bilanțul dramatic a ajuns la 41 de morți și 239 de răniți.

Numărul morților a ajuns la 41. Potrivit informațiilor date de autorități a doua zi după tragedie, miercuri (29 iunie), ar fi fost vorba de trei atentatori sinucigași, care au deschis focul înainte să se arunce în aer.

Update 00.30: Surse din poliție ale agenției Reuters spun că gruparea teroristă ISIS/Daesh s-ar afla în spatele atacurilor.

Update 00.20: Fostul premier al României, Victor Ponta, s-a aflat pe Aeroportul Ataturk cu foarte puțin timp înainte de cele două explozii. Politicianul a făcut declarații, în direct la Digi 24.

Update 00.10: Numărul persoanelor decedate în urma deflagrațiilor a crescut la 36. Digi 24 anunță că printre persoanele blocate în zona liberă a aeroportului se află și români.

Momentul exploziei, surprins de camerele de supraveghere

Update 23.40: Presa a primit interdicția de a mai relata cele întâmplate în cazul celor două atentate din Turcia.

Update 23.02: Potrivit informațiile difuzate la Digi 24, ar fi existat un al treilea atacator, care ar fi fost împușcat de autoritățile turce. Numărul persoanelor rănite a crescut la 100. La fața locului intervin ambulanțe și echipaje de Poliție, iar autoritățile încearcă să afle dacă mai există vreun pericol pe aeroport.

Update 22.57: Ministrul turc al Justiției a declarat că 10 persoane au murit în urma deflagrațiilor, iar alte 40 au fost rănite, potrivit reuters.com.

Update 22.50: Apar noi informații în legătură cu exploziile. Se pare că doi teroriști s-ar fi detonat înainte să treacă prin filtrele de securitate de pe Aeroportul Ataturk.

Autorităţile cred că ar fi vorba despre atacatori kamikaze. Un martor a declarat pentru CNN Turkey că, după cele două explozii, din parcarea aeroportului s-au auzit focuri de armă. De asemenea, susţine că mai multe taxiuri ar fi plecat spre spitale, cu răniţi.

Mai multe