Atacatorul de la Nisa nu a acționat singur. Ce au descoperit anchetatorii

22 iulie 2016 17:34   Internațional
Ultima actualizare:

Cazul atacului de la Nisa care a îngrozit o întreagă Europă pare să scoată la lumină mai mulți vinovați pentru moartea 84 de persoane. Anchetatorii au descoperit că atacatorul care a intrat cu un camion de mare tonaj în mulțimea de oameni mai avea încă cinci complici.

Nu doar că a fost ajutat de încă cinci persoane, dar se pare că a plănuit atacul în urmă cu câteva luni. Procurorii au găsit mesaje telefonice, peste o mie de apeluri și materiale video cu locul unde s-a produs atacul, după cum relatează Metro.co.uk

Ceilalți cinci complici au mai fost acuzați pentru contribuția lor la alte atacuri teroriste și se pare că și de această dată l-au ajutat pe Mohamed Lahouaiej Bouhlel (31 de ani) în atacul de la Nisa. 

Ceilalți cinci suspecți identificați sunt: Ramzi A. și Mohamed Oualid G., amândoi de origine franco-tunisiană; Chokri C, tunisian și Artan, un albanez. Cea de-a cincea suspectă este Enkeldja, de origine franco-albaneză. Ramzi a mai fost acuzat în trecut pentru consum de droguri și infracțiuni mărunte.

Mai multe