Atenție, cardiaci! Puteți muri oricând într-un aeroport

22 noiembrie 2014 0:30   Internațional
Ultima actualizare:

O femeie de 30 de ani a murit în brațele soțului său, după ce detectorul de metal dintr-un aeroport din Rusia i-a cauzat o defecțiune la pacemaker.

Diana Tolstova a căzut ca săgetată pe podeaua aeroportului Ulan-Ude, din Republica Buryatia (sudul Rusiei) și apoi a murit în brațele soțului său, Maxim, în vârstă de 33 de ani. Din cauza undelor electromagnetice, stimulatorul cardiac (pacemaker) al femeii s-a defectat, iar inima ei s-a oprit.

"Stăteam la poarta securizată și le-am dat actele care dovedeau că Diana avea un pacemaker. Nu știu ce s-a întâmplat, dar ea a trecut prin filtrul de securitate. Când am ajuns la poarta de plecări a început să se simtă amețită și a căzut la pământ. Am luat-o în brațe și am solicitat ajutor medical. Doctorii au sosit în doar câteva minute, dar nu au știut ce să-i facă. Nu i-au acordat primul ajutor medical și nu au chemat o ambulanță. Frumoasa mea Diana a murit în brațele mele", a povestit în lacrimi Maxim Tolstova.

După ce s-a demarat o anchetă internă, purtătorul de cuvânt al aeroportului a precizat că personalului de securitate i se dau instrucțiuni foarte clare despre felul în care trebuie tratați oamenii cu stimulatoare cardiace și îl avertizăm să nu lase nicio persoană de acest fel să treacă printr-un detector de metale.

"În circumstanțe normale, le verificăm actele și îi lăsăm să treacă. În acest caz, se pare că pacientul a uitat, nu a știut sau a devenit confuz de aranjamentele de securitate ale aeroportului", a declarat oficialul.

Mai multe