Atenție, tratamentele false pentru coronavirus vă pot ucide!

14 februarie 2020 17:54   Internațional
Ultima actualizare:

De când noul coronavirus cu a început să se răspândească în lume, pe internet circulă tot felul de ”leacuri” miraculoase pentru tratarea acestuia. Specialiștii avertizează că acestea sunt doar știri false și că, mai grav, umrarea unor astfel de tratamente vă pot ucide.

Tratamentele cataclogate drept ”leacuri miraculoase” au început să circule pe internet încă din luna decembrie 2019, când coronavirusul a început să se răspândească în Wuhan, China.

Nu beți dioxid de clor pentru a vă vindeca de coronavirus

Usturoiul fiert, o cantitate mare de vitamina C sau ingerarea de înălbitor ar fi metodele care ar vindeca infecția cu virusul ucigaș din China.

Specialiștii avertizează însă că niciuna dintre aceste „cure” nu va trata virusul, în special nu dioxidul de clor.  

Din păcate, pe internet sunt site-uri care vând ”kituri miraculoase” cu dioxid de clor. Sunt cunoscute sub denumirea de MMS: Miracle Mineral Solution, Miracle Mineral Supplement, Master Mineral Solution. Aceste truse includ de obicei  o sticlă de clorit de sodiu și o sticlă de „activator” cum ar fi acidul citric. Când cele două substanțe chimice sunt amestecate între ele dau dioxidul de clor, un înălbitor industrial obișnuit utilizat în producerea produselor din hârtie, potrivit Agenției federale pentru substanțele toxice și Registrul bolilor, citată de USA Today.

Dar sunt vânzători de MMS care vând soluția chimică ca un remediu pentru cancer, SIDA, autism și, acum, noul coronavirus.

Însă nimic din toate acestea nu este adevarat. Administrația americană pentru produse alimentare și medicamente și agenții similare din Canada, Noua Zeelandă, Africa de Sud și Australia, au avertizat împotriva utilizării MMS.

Concluzia cercetătorilor este însă că usturoiul nu este un „leac”, iar Vitamina C nu este un scut împotriva acestuia. De asemenea, dioxidul de clor este periculos pentru sănătatea oamenilor.

Consumul oricăruia dintre produsele cu dioxid de clor poate provoca greață, vărsături, diaree și simptome de deshidratare severă. Unele etichete de pe produse menționează că vărsăturile și diareea sunt frecvente după ingerarea produsului. Însă comercianții acestor subranțe susțin că astfel de reacții sunt dovezi că produsul funcționează. Această afirmație este falsă, scrie US Food and Drug Administration. fda.gov.

Mai mult, în general, cu cât este mai concentrat produsul, cu atât reacțiile sunt mai severe. FDA (US Food and Drug Administration) a primit rapoarte despre consumatorii care au suferit de vărsături severe, diaree severă, tensiune arterială scăzută care poate pune viața în pericol cauzată de deshidratare și insuficiență hepatică acută după consumul acestor produse.

Dioxidul de clor este folosit pentru dezinfectarea apei

Dioxidul de clor este folosit ca dezinfectant în tratarea apei municipale, astfel încât oamenii pot ingera cantități de substanță chimică. Dar Agenția pentru Protecția Mediului a stabilit un nivel maxim admis de 0,8 miligrame pe litru. Sticlele picuratoare utilizate pentru MMS, dozează între 3 și 8 miligrame pe picătură, potrivit unui jurnal medical. Adică o cantitate mult prea mare de substanță.

Au ajuns la spital din cauza ”tratamentelor miraculoase”

Efectele nocive ale cantităților de dioxid de clor din kiturile MMS au fost documentate în reviste medicale de către medicii care au tratat pacienții care au consumat astfel de substanțe. Un bărbat în vârstă de 75 de ani din New York care a încercat să-și trateze cancerul de prostată cu MMS a sfârșit să petreacă patru zile în spital și a primit o transfuzie de sânge. Un copil de doi ani din Nashville a băut dintr-o sticlă de MMS și a fost de două ori spitalizat, necesitând două transfuzii de sânge. Și o femeie în vârstă de 27 de ani din Birmingham, Alabama, a băut accidental două uncii și jumătate de MMS în loc de două picături și a petrecut două zile în spital, a mai arătat USA Today.

Coronavirusul (COVID-19) este o boală respiratorie cauzată de un virus nou. Simptomele variază de la o tuse ușoară până la pneumonie. Unii oameni se recuperează ușor, alții se pot îmbolnăvi foarte repede. Nu există tratament. Există dovezi că se răspândește de la persoană la persoană. O igienă bună poate preveni infecția. 

Citește și: 

Coronavirus. Ce măsuri se iau în spitalele din România

Ce este pangolinul, animalul care a răspândit coronavirusul în China

Mai multe