Atenţionare de călătorie pentru Spania: Cod galben de ploi abundente şi furtuni, în mai multe regiuni

1 septembrie 2021 19:20   Internațional
Ultima actualizare:

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenţionare de călătorie pentru Spania, unde joi şi vineri va fi în vigoare un Cod galben de ploi abundente şi furtuni, pentru mai multe regiuni.

Potrivit MAE, Agenţia Meteorologică Spaniolă a actualizat prognoza de vreme nefavorabilă şi a emis, pentru intervalul 2-3 septembrie, un cod galben de precipitaţii abundente şi furtuni pentru următoarele zone.

Astfel, joi va fi Cod galben de precipitaţii abundente şi furtuni pentru comunităţile Madrid, Aragon, Asturias, Ins. Baleare, Cantabria, Castilla y Leon, Castilla - La Mancha, Catalonia, Galicia, Navarra, Ţara Bascilor, La Rioja şi Comunitatea Valenciană, iar vineri - Cod galben de precipitaţii abundente şi furtuni pentru comunităţile Aragon şi Catalonia. 

„Ministerul Afacerilor Externe reiterează recomandarea ca cetăţenii români să consulte în permanenţă informaţiile publice comunicate de autorităţile spaniole. De asemenea, în caz de urgenţă, se recomandă cetăţenilor români care se află în zonele afectate să contacteze autorităţile competente, apelând telefonul de urgenţă 112", se arată într-un comunicat de presă transmis, miercuri, de MAE.

Mai multe