Au muncit 70 de zile fără oprire. Ce pregătesc nord-coreenii?

5 mai 2016 22:15   Internațional
Ultima actualizare:

Fiecare zi de lucru din capitala Coreei de Nord începe cu sunetele unor sirene răspândite în întreg orașul, îndeamnându-i pe cetățeni să mergă la serviciu. O dată la o generație însă, există o perioadă când alarma sună cu o oră mai devreme – la cinci dimineața.

De mai bine de două luni, cetățenii nord-coreeni din Phenian s-au obișnuit să se trezească foarte devreme dimineața, iar seara să se culce târziu, relatează CNN.com. desigur, sunt și zile în care nu mai dorm deloc pentru a maximiza productivitatea în timpul așa-numite „bătălii a celor 70 de zile” – care este în esență un apel național al liderului nord-coreean, Kim Jong-Un.

Aceste ore istovitoare de muncă sunt necesare pentru a pregăti Phenianul, capitala nord-coreeană, pentru cea mai mare și mai importantă adunare politică, având loc o dată la o generație.

Ultima dată când s-a ținut acest eveniment a fost în anul 1980, în timpul președintelui Kim Il Sung. Cu această ocazie, liderul nord-coreean de atunci l-a numit pe fiul său, Kim Jong-Un, al doilea om important în Partidul Muncitorilor, întărindu-i astfel poziția în stat și numindu-l succesor.

De această dată, există speculația potrivit căreia actualul lider ar dori să se îndepărteze de ideologia tatălui său care se baza doar pe puterea militară. Kim Jong-Un vrea să impună cu această ocazie propriul crez despre dezvoltarea nucleară și economică.

Hyon Un Mi, care lucrează ca ghid la Arcul de Triumf din Phenian, a mărturisit că nu a avut nicio zi liberă în timpul „bătăliei celor 70 de zile”. În plus, atunci când nu mai are tururi, ea lucrează alături de o echipă la amenajarea Stadionului Kim Il Sung.

„Noi, poporul coreean, credem că liderul nostru, Kim Jong-Un, este precum un tată sau o mamă. De aceea avem încredere în el și facem tot ce putem pentru a construi o țară înfloritoare”, a declarat Hyon.

Apreciază cu un like pagina noastră de Facebook dacă ți-a plăcut acest articol. Vei afla și mai multe informații interesante!

Mai multe