Autoritățile din Sri Lanka au greșit bilanțul morților în atentate! Numărul real e cu 100 mai mic
Autoritățile din Sri Lanka au greşit bilanţul atentatelor sinucigaşe care au avut loc de Paştele Catolic Numărul real al morţilor este cu peste 100 mai mic decât cel anunţat până acum.
Oficialii din Sri Lanka au spus că 359 de oameni au murit în atentatele de duminica Paștelui Catolic, însă au revenit asupra numărului anunțat. Autoritățile au recunoscut că unele trupuri neînsufleţite au fost numărate de mai multe ori, aşa că bilanţul actualizat este de 253. Un purtător de cuvânt al poliţiei a spus că ancheta este dificilă, deoarece exploziile au fost extrem de puternice, relatează Digi24.
Preşedintele din Sri Lanka a anunţat că şapte ţări sunt implicate în ancheta atentatelor de săptămâna trecută, revendicată de organizaţia teroristă Stat Islamic. Deși ISIS a revendicat atentatele din Sri Lanka, autorităține din Colombo au atribuit atacurile unei alte grupări islamiste. Este vorba de organizația teroristă National Thowheed Jamaat.
Sri Lanka, avertizată cu 10 zile înainte de atentate
Autoritățile din Sri Lanka au fost avertizate de serviciile secrete din India cu privire la atentatele teroriste. National Thowheed Jamat a făcut obiectul unei alerte de polliție care avertiza că mișcarea pregătea atentate împotriva unor biserici și a ambasadei Indiei la Colombo.
Există puține informații despre această organizație teroristă. Anul trecut s-a făcut cunoscută în legătură cu o serie de acte de vandalism comise asupra uor statui budiste. Purtătorul de cuvânt Rajitha Senaratne a declarat că un polițist de rang înalt a făcut să circule un raport despre posibilele atacuri, dar informația nu a fost comunicată premierului Ranil Wickremesinghe sau miniştrilor cabinetului. Ministrul apărării este chiar președintele Maithripala Sirisena, în subordinea căruia se află forțele de poliție. El și premierul Wickremsinghe fac parte din partide politice diferite, iar relația dintre ei este una tensionată, după ce președintele l-a demis în mod neașteptat în octombrie. Wickremsinghe a fost repus în fincție, printr-o decizie a judstiției, după ce țara s-a aflat în criză politică timp de 52 de zile.
„Dacă am fi avut informaţii anterioare, am fi luat măsuri preventive. Inspectorul general al poliţiei ar trebui să demisioneze”, a declarat Senaratne.
Citește și
Ultima fotografie cu cei trei copii ai miliardarului Asos, Anders Povlsen, uciși în Sri Lanka