Avion prăbuşit în Franţa: Cine e femeia care a murit împreună cu bebebuşul ei

25 martie 2015 20:51   Internațional
Ultima actualizare:

150 de persoane şi-au pierdut viaţa marţi după ce un avion s-a prăbuşit în Franţa. Aeronava, aparţinând companiei low-cost Germanwings, a căzut în Alpii Francezi, între Barcelonnette şi Digne. Printre cei 150 de membri aflaţi la bord, se regăseau doi bebeluşi şi 16 elevi germani de liceu, plus şase membri ai echipajului.

Din primele informaţii, la bordul avionului companiei Germanwings erau 72 cetăţeni germani, 35 de spanioli, 2 englezi, 2 australieni, 2 argentinieni, 2 iranieni, 2 venezueleni, 1 britanic, 1 olandez, 1 columbian, 1 japonez, 1 mexican, 1 danez, 1 belgian şi 1 israelian. Printre cei decedaţi se numără şi o cântăreaţă de operă, Maria Radner, de origine germană, care călătorea cu bebeluşul şi soţul ei, potrivit datelor publicate miercuri de Daily Mail.

De asemenea, a doua mămică care a murit lângă micuţul ei, în vărstă de şapte luni, Julian, este Marina Bandres Lopez-Belio (37 de ani), din Spania. Aceasta locuia în Manchester şi se întorcea acasă la familia ei, după ce participase la înmomântarea unui unchi, informează mirror.co.uk.

Soţul ei, însă, nu s-a urcat în avionul groazei. Sute de persoane au transmis condoleanţe familiei pe pagina personală de Facebook.

Avion prăbuşit în Franţa: 150 de morţi şi 8 minute de teroare

150 de persoane şi-au pierdut viaţa marţi după ce un avion s-a prăbuşit în Franţa. Aeronava, aparţinând companiei low-cost Germanwings, s-a prăbuşit în Alpii Francezi, între Barcelonnette şi Digne. 

Avionul Airbus A320 prăbuşit în Franţa, cu 144 de pasageri şi șase membri ai echipajului la bord, a căzut marţi dimineaţă într-o zonă muntoasă, în apropierea localităţii Barcelonnette. Aparatul decolase de la Barcelona la ora 10.01 (11.01, ora României) şi urma să ajungă la Dusseldorf, în nordul Germaniei, însă a dispărut de pe ecranele radarelor în jurul orei 11.15 (12.15, ora României).

Directorul companiei Germanwings, Thomas Winkelmann a declarat că, în avionul prăbuşit în Franţa, se aflau 72 de germani, 35 de spanioli, doi australieni, trei britanici, doi americani, un olandez, un japonez, un beligan şi persoane din Irak şi Argentina. 

Avionul prăbuşit în Franţa a început să piardă din altitudine la 45 de minute de la decolare, iar pasagerii au trecut prin opt minute de teroare până când aeronava s-a dezintegrat, conform theguardian.com. În acest timp, piloţii nu au lansat niciun semnal de alarmă către turnul de control, fapt care ridică multe semne de întrebare. 

Cu toate că a căzut vertiginos de la 10.000 de metri la 2.000, Reuters punctează că e puţin probabil ca avionul să fi căzut pur şi simplu din cer. 

Pilotul care a reuşit să aterizeze cu un Airbus A320 pe râul Hudson din New York în 2009, evidând astfel un accident, a explicat că piloţii nu au spus nimic în cele opt minute pentru că erau probabil concentraţi să remedieze problema. 

"Piloţii trebuie să zboare avionul mai întâi şi apoi să încerce să comunice", a declarat Chesley Sullenberger. El a adăugat că probleme neprevăzute cum ar fi lipsă a presiunii în cabină sau un incendiu ar putea duce la pierderea în altitudine bruscă a avionului prăbuşit în Franţa. 

Avion prăbuşit în Franţa: Cum arată locul accidentului

Avion prăbuşit în Franţa: experţii cred că avionul s-a rupt în aer

Analiştii încearcă să afle ce s-a întâmplat exact în cazul avionului prăbuşit în Franţa. AP a realizat o listă cu ceea ce se ştie până acum despre accident şi ce pot însemna toate aceste lucruri. 

Conform specialiştilor, faptul că bucăţile avionului sunt împrăştiate pe o suprafaţă mare indică faptul că aeronava s-a rupt când era încă în aer. Faptul că avionul a căzut rapid de la 10.000 de metri sugerează că s-a depresurizat, potrivit unui fost inginer Boeing, Todd Curtis. În plus, există posibilitatea unei erori umane: preocupaţi să ducă avionul la o altitudine sigură, sub 3.000 de metri, piloţii nu şi-au dat seama că erau prea aproape de munţi. 

Luthansa a declarat că trateazp situaţia ca un accident şi că nu i-a în calcul posibilitatea unui atac terorist. Ipoteza accidentului în cazul avionului prăbuşit în Franţa e susţinută şi de ministrul de interne francez, Bernard Cazeneuve, dar şi de Casa Albă. 

Avion prăbuşit în Franţa: Căutările vor dura cel puţin o săptămână

Dat fiind faptul că zona accidentului e greu accesibilă şi că bucăţile avionului prăbuşit în Franţa sunt împrăştiate pe o suprafaţă mare, căutările vor dura cel puţin o săptămână. Reptatrierea cadavrelor va lua alte câteva zile, potrivit AFP. 

Un oficial din zonă a declarat, pentru mirror.co.uk, că avionul "e în bucăţi mici. ''Sunt hectare de rămăşite umane, e oribil. Am văzut lucruri oribile, femei, bărbaţi, bebeluşi. Da, am văzut bebeluşi". 

Avion prăbuşit în Franţa: Angajaţii Germanwings, moment de reculegere pentru victime

Angajaţii companiei Germanwings a ţinut un minut de reculegere pentru victimele avionului prăbuşit în Franţa, miercuri dimineaţa, la sediul firmei. Cu ochii în lacrimi, angajaţii încă şocaţi de veste s-au consolat reciproc pentru pierderea colegilor, dar şi pentru pasagerii avionului, notează mirror.co.uk.

Directorul companiei, Thomas Winkelmann, a declarat că vor exista zboruri speciale pentru familiile victimelor care vor să vină la locul accidentului. În plus, mai multe companii vor prelua pasagerii Germanwings ale căror zboruri au fost anulate, pentru că echipajele sunt prea afectate emoţional să zboare. 

Din familiile celor 150 de victime ale avionului prăbuşit în Franţa, compania a vorbit deja cu 123 de familii, dar mai au 27 de "persoane". 

Mai multe