Băi, moţato, dacă te mai mişti, îţi faci singură portretul!

17 noiembrie 2018 16:15   Internațional
Ultima actualizare:

Spectacol de zile mari în curtea fotografului Geert Weggen, din Bispgarten, Suedia. Două veveriţe roşcate cu codiţele înfoiate au fost inspirate de sezonul artiştilor şi s-au apucat să picteze.

Evident, veveriţoiul a confiscat şevaletul şi pensula şi, pătruns de febra creaţiei, a mâzgălit pânza. O inimioară a răsărit în faţa ochilor lui şi asta i-a dat curaj. „Pot desena şi portrete. Aş putea încerca asta cu nevastă-mea. Ea nu se supără dacă îmi iese vreo caricatură”, şi-a spus în sinea sa roşcovanul. Însă socoteala de acasă nu coincide cu cea din târg.

Şi asta pentru că modelul a început să se mişte în- con­­­­tinuu spre disperarea artistului. Supărat, acest Leonardo Da Vinci din lumea necuvântătoarelor, acest Salvador Dali al formelor fluide, s-a răţoit la consoartă pe un ton afectat: „băi, moţato, dacă te mai mişti, îţi faci singură portretul, că inima ţi-am desenat-o”. Scena desprinsă parcă din filmele lui Walt Disney a fost imortalizată pe loc de Geert Weggen, cel care, de altfel, s-a ocupat de întreaga coregrafie şi de decorul poveştii noastre.

Mai multe