Băiatul acesta are 60 de vieţi

28 august 2017 20:00   Internațional
Ultima actualizare:

Micuţul Lucas Talbot, de 7 ani, este un adevărat fenomen! Fiecare zi este un miracol pentru micuţul care a fost operat pe inimă de 60 de ori, iar doctorii nu i-au dat nici o şansă de supravieţuire.

Lucas Talbot s-a născut cu o boală congenitală rară care face ca doar jumătate din inimă să-i funcţioneze. Când s-a născut, mama lui, Patricia, de 31 de ani, din Wookey, Somerset, a povestit că doctorii i l-au adus lângă pat, împreună cu fratele lui geamăn, Isaac, iar apoi l-au dus de urgenţă la Reanimare. „Ne-am pregătit pentru ce era mai rău.

Cu o secundă înainte, doctorii mi-au zis că am doi gemeni perfect sănătoşi, iar apoi a început coşmarul. Primele 12 ore din viaţa lui au fost un miracol. Nimeni nu se aştepta să supravieţuiască, era dependent de aparate pentru a respira şi nimeni nu credea că va apuca să împlinească un an”, a povestit, pentru Daily Star, mama micuţului.

Însă Lucas s-a ţinut cu dinţii de viaţă. A suportat 60 de operaţii pe inimă la spitalul de copii din Bristol. Primele trei operaţii le-a făcut în primele cinci luni de viaţă. La patru ani, fratele lui geamăn Isaac s-a apucat de cursuri de kick-boxing, dar Lucas nu a avut voie să meargă din cauza problemelor medicale.

„Mă implora să-l las la karate, să înveţe să se lupte. Am vorbit cu antrenorul şi a acceptat. Lucas a intrat într-o grupă de copii cu probleme speciale pentru că întreg trupul lui este plin de tuburi care îl ajută să respire şi să mănânce”, a mai adăugat Patricia Talbot.

Însă cu multă ambiţie şi perseverenţă, Lucas a ajuns un campion. A câştigat centura şi a participat la prima competiţie naţională non-contact, unde a luat o medalie de care e foarte mândru.

Mai multe