Bărbat de 70 de ani din Turcia, salvat de sub dărâmături după 33 de ore! Încă se caută supraviețuitori, în urma cutremurului

1 noiembrie 2020 18:15   Internațional
Ultima actualizare:

În urma cutremurului cu magnitudine mare ce a zguduit părți din Turcia și Grecia, mai multe persoane au fost prinse sub dărâmături. Cea mai recentă operațiune de salvare este a unui bărbat de 70 de ani din Izmir care a fost scos de sub dărâmături la 33 de ore de la cutremur.

Bărbatul se afla în apartamentul său când a avut loc seismul, iar în câteva secunde clădirea de opt etaje s-a prăbușit. Câinii care făceau parte din echipajele de acțiune au fost cei care au dat alarma, notează BBC.

Ahmet Citim, în vârstă de 70 de ani, a fost scos din moloz la miezul nopții și a fost internat în spital. Ministrul Sănătății, Fahrettin Koca, l-a vizitat pe acesta și a scris pe Twitter că bărbatul a zis atunci când a fost salvat că „nu și-a pierdut niciodată speranța”.

Sâmbătă, cu o zi în urmă, o altă salvare miraculoasă a avut loc, după ce o mamă și fiica acesteia au fost scoase de sub dărâmături după 9 ore şi jumătate. Cele două se aflau la dentist, vineri, când s-a produs cutremurul devastator din Marea Egee, care a măsurat aproximativ 7 grade pe scara Richter. Salvatorii lucrează în continuare pentru a scoate oameni de sub ruine.

Mai multe