Bea bere ca un profesionist! Iată 5 sfaturi
Specialiştii germani în producerea berii ştiu cel mai bine ce trebuie făcut pentru a savura pe deplin gustul unei blonde, informează cotidianul britanic Daily Mail.
O echipă de cercetători din cadrul Universităţii din Hamburg au descoperit cele 5 stadii de evaluare a unei beri de calitate. Un rol important îl are aspectul, grosimea spumei, forma paharului, culoarea, nivelul de fluiditate şi temperatura ambientală. Însă iată care sunt etapele unei degustări:
1. Toarnă berea în pahar în unghi de 45 de grade. Fii sigur că are temperatura de 10-13 grade. Nu umple paharul până la buză.
2. Agită un pic paharul. Exact cum se agită vinul înainte de degustare, şi berea are nevoie să fie oxigenată pentru a avea mai mult gust.
3. Nu mânca dulce înainte, nu fuma, nu altera sensibilitatea papipelor gustative. Se recomandă înainte o bucată de caşcaval sau covrigei săraţi.
4. Prima înghiţitură se savurează. Ţine în gură berea, las-o să îţi îmbibe cerul gurii până când începi să detectezi un gust dulceag în locul senzaţiei de amărui.
5. Dacă este o bere de peste 5% alcool atunci savureaz-o în 20-30 de minute. Dacă este mai slabă nu sta pe gânduri: peste cap!