Bebeluș de origine română, vindecat de Covid-19 în Spania după 70 de zile. Părinții l-au văzut doar prin apel video

8 ianuarie 2021 11:22   Internațional
Ultima actualizare:

Petru, un bebeluș de origine română din Valencia, a părăsit joi spitalul spaniol în aplauzele și lacrimile medicilor care l-au îngrijit timp de 70 de zile pentru Covid-19. Micuțul a luat boala de la fratele său asimptomatic la nouă zile după naștere și a avut nevoie de îngrijire la Terapie Intensivă.

După naștere, Petru a fost adus acasă de părinți și a contractat Covid-19 de la fratele său, care era asimptomatic. La începutul lunii octombrie, bebelușul a ajuns în stare gravă la spitalul din Valencia, unde a manifestat probleme respiratorii.

La scurt timp după internare, micuțul a fost mutat la Terapie Intensivă, iar multă vreme părinții lui, Cristina și José, nu l-au putut vedea decât prin apeluri video, transmite EuroWeely, citat de Adevărul.

Medicii spanioli spun că este un caz foarte rar de Covid-19 cu astfel de simptome la copii nou-născuţi. După 70 de zile la Terapie Intensivă, Petru a părăsit spitalul în uralele personalului care s-a adunat pe hol să-şi ia la revedere de la acesta şi de la mama lui.

Cristina a mulţumit cu lacrimi în ochi pentru grija arătată de personalul secţiei de Pediatrie, precizând că a beneficiat permanent de suportul medicilor. „Nici eu şi nici familia mea nu vom uita vreodată solidaritatea şi afecţiunea arătată de întregul spital”, a afirmat mama băiatului.

Mai multe