Bebeluşul ăsta a fost salvat de mâţa Masha

16 ianuarie 2015 21:22   Internațional
Ultima actualizare:

Uimitor! Masha, o pisică maidaneză din oraşul Obninsk, a salvat de la moarte, recent, un bebeluş abandonat pe stradă în ger. Mâţa s-a cuibărit peste copil şi l-a încălzit până ce o femeie l-a descoperit.

E un frig de crapă pietrele în Obninsk, oraş situat la 100 de kilometri de Moscova, în regiunea Kaluga din centrul Rusiei. Nadejda Makovikova, o femeie de 61 de ani, porneşte în căutarea Mashei, o pisică vagaboandă căreia obişnuia să-i ducă mâncare în holul de la intrare al blocului său, unde se aciuase în această iarnă. Era îngrijorată: unde a dispărut afară în ger de mai multe ore? Cum iese în aleea blocului, aude ţipete ciudate, care îi par că provin de la o mâţă, şi se grăbeşte să vadă de unde vin. “Când am ajuns în stradă, am rămas şocată. Masha era cuibărită pe un bebeluş ca să-l încălzească”, a povestit femeia.

“Era un copilaş de 2-3 luni, curat îmbrăcat, abandonat cu câteva scutece lângă el”, a adăugat ea. Nadejda a chemat repede o ambulanţă şi micuţul a fost dus la spital. Pisica nu a vrut să-l părăsească nici o clipă măcar. Când cadrele medicale au luat bebeluşul, s-a ţinut ca scaiul după ele, mieunând. Copilul este în prezent în afara oricărui pericol. Medicii au spus că, dacă pisica nu l-ar fi încălzit, timp de mai multe ore, cât a stat aruncat în stradă, bebeluşul nu ar fi avut nici o şansă să supravieţuiască la temperatura de -7OC, cât arăta termometrul în acea zi. Lăţoasa Masha, mâţa eroină, e acum răsfăţată cu carne de toţi locatarii blocului pentru bravura ei.

Mai multe