Bernard Cazeneuve este noul premier al Franței. A supervizat distrugerea "junglei" Calais

6 decembrie 2016 20:39   Internațional
Ultima actualizare:

Manuel Valls și-a anunțat demisia din funcția de prim-ministru al Franței. Motivul lui: vrea să candideze la alegerile prezidențiale din primăvara lui 2017. În locul lui a fost numit Bernard Cazeneuve, avocat de profesie.

Noul premier este cel care a supervizat distrugerea "junglei" din Calais, imensa tabără de refugiați, improvizată în nordul Franței. Bernard Cazeneuve a deținut anterior funcția de ministru de Interne, din anul 2014 si până în momentul în care a fost numit prim-ministru. 

La patru zile de când Francois Hollande, actualul președinte, a anunțat că nu va mai candida pentru un nou mandat la alegerile din primăvara anului următor, premierul Valls a intrat în scenă pentru acest rol, relatează The Telegraph. Acesta a ținut o conferință de presă într-o suburbie a Parisului și a declarat că din 6 decembrie nu mai este prim-ministru.

Valls intervine într-o luptă care se vede a se da între Marine Le Pen, președintele Frontului Național, și Francois Fillon, candidatul Republicanilor conservatori și fost premier în timpul peședinției lui Sarkozy.

Mai multe