Bianţul dublului atentat de la Bagdad creşte la 32 de morţi şi 110 răniţi

21 ianuarie 2021 18:06   Internațional
Ultima actualizare:

Cel puţin 32 de persoane au fost ucise, iar alte 110 au fost rănite joi, într-o piaţă, la Bagdad, într-un dublu atentat sinucigaş, a anunţat ministrul Sănătăţii Hassan al-Tamimi, cel mai sângeros atac din ultimii trei ani în capitala iraliană, relatează AFP.

Un bilanţ anterior anunţa 13 morţi şi 30 de răniţi. Ministrul a dat asigurări că toate victimele au fost ucise la faţa locului şi că niciuna nu a murit din cauza rănilor în spitale din capitală, toate plasate în stare de alertă maximă.

Imediat după explozie, care s-a auzit în tot centrul Bagdadului, numeroase ambulanţe au sosit la faţa locului. Atacul nu a fost revendicat imediat, însă acest mod de operare a fost folosit în trecut de către gruparea Statul Islamic (SI), care a cucerit aproape o treime din ţară în 2014, înainte ca Bagdadul să-şi anunţe victoria împoriva jihadiştilor, la sfârşitul lui 2017.

Celule jihadiste se ascund însă în numeroase zone muntoase şi deşertice din ţară. Un bărbat şi-a declanşat centura de explizivi în moijlocul unor vânzători şi pietoni, într-o piaţă de haine de ocazie, în Piaţa Tayaran, a anunţat Ministerul irakian de Interne.

În timp ce se organiza un ajutor pentru victime, un al doilea kamikaze s-a detonat, a precizat ministerul. Numeroşi militari şi ambulanţe au fost trimise la faţa locului. Militarii au blocat accesul, iar salvatori au luat cadavrele sau au ajutat răniţi, într-un du-te-vino de ambulanţe cu sirenele pornite, potrivit news.ro.

Mai multe