BioNTech dă asigurări că poate furniza un nou vaccin împotriva Covid-19 ”în 6 săptămâni”, în cazul unei mutaţii a virusului

22 decembrie 2020 14:14   Internațional
Ultima actualizare:

Noua tulpină de coronavirus a pus Europa în alertă, zilele acestea, după ce în Marea Britanie a fost depistată o variantă mult mai contagioasă a coronavirusului. Specialiștii dau însă asigurări că poate fi ținută sub control.

Compania germană în domeniul biotehnologiei BioNTech, care a dezvoltat împreună cu laboratorul american Pfizer primul vaccin împotriva covid-19 autorizat în lume, este capabilă ”din punct de vedere tehnic” să furnizeze un nou vaccin - ”în şase săptămâni” -, în cazul unei mutaţii a virusului ca cea descoperită în Regatul Unit, anunţă marţi unul dintre conducătorii săi, Ugur Sahin, relatează AFP, citat de News.ro.

”În principiu, frumuseţea tehnologiei ARN-ului mesager este că noi putem începe să concepem în mod direct un vaccin care imită complet noua mutaţie”, a anunţat el într-o conferină de presă la Mainz, în vestul Germaniei. Ugur Sahin face acest anunţla o zi după ce autorităţile europene au dat undă verde distribuiriivaccinuluialianţeiPfizer-BioNTech în Uniunea Euroeană (UE).

Citește și:

Familia care a inventat vaccinul pentru COVID-19! Povestea fabuloasă a directorul Pfizer, însurat cu șefa de la BioNTech

5 întrebări şi răspunsuri despre noua tulpină de COVID

Mai multe