Brexitul stârnește reacții uluitoare: O actriță, insultată pe motive rasiale

27 iunie 2016 13:15   Internațional
Ultima actualizare:

Brexitul pare să fi scos la lumină unele conflicte tacite între imigranți sau cetățenii britanici cu origini străine și englezii autohtoni. O actriță a avut parte de un tratament insultător pe motiv rasial atunci când a încercat să se bucure de timpul liber alături de familia ei într-o cafenea.

Actrița și dramaturgul Maria Mcateer se afla împreună cu mama sa și cu fiica de trei ani când a auzit în spatele ei un grup care a început să vorbească zgomotos despre Brexit și să fredoneze un cântec rasist, relateză Standard.co.uk

"Abia ne fuseseră servite băuturile când cei de la masa de alături și-au încheiat conversația zgomotoasă și xenofobă și au început să recite «Eeeny, Meeney, Miney, Mo catch a n... by the toe», în mod repetat", a declarat actrița. 

Luându-se după originea sa, Maria Mcateer consideră că este jumătate din Irlanda, jumătate din Trinidad, dar s-a născut în Kensington. e a mărturisit că în acel moment aproape că a izbucnit în lacrimi, dar nu a raportat la poliție ceea ce i s-a întâmplat. 

Ea este câștigătoare a premiului National Westminster Playwrights pentru rolurile jucate în "Little Secrets" și "Catfood", interpretate pe scena Teatrului Soho. "Nu am avut niciodată o astfel de experiență, m-a prins complet cu garda jos." 

După cum afirmă și actrița, referendumul Brexit nu a făcut decât să alimenteze ura față de așa-zișii străini și oamenilor cu viziuni xenofobe li se pare justificat să adreseze insulte în puiblic.

Mai multe