Cabana de lemn fuge cu 100 km/h! Soluția ideală dacă vrei să pleci în lume

4 iunie 2016 19:14   Internațional
Ultima actualizare:

Nebunie totală în Marea Britanie la concursul celor mai trăsnite case confecţionate de meşteri amatori! La loc de cinste în competiţia din acest an este o furgonetă Austin J4 care a fost transformată într-o casă cu dormitor, bucătărie şi cămară. Distracţia maximă e că „acasă-bolidul” atinge 101 km/h.

Ideea i-a venit lui Stephen Alleyne din Norfolk, Marea Britanie. Maşina cumpărată în 1970 ruginea în curtea casei, deşi avea motorul încă funcţional. Tâmplar de meserie, Alleyne a fost una dintre victimele inundaţiilor de anul trecut din Marea Britanie. S-a trezit cu atelierul şi casa pline de mâl şi apă după revărsarea râului.

Atunci i-a picat fisa să confecţioneze o casă mobilă. Brusc, furgoneta Austin J4 şi-a găsit o nouă menire. A lăcuit mai multe scânduri din brad, le-a încleiat bine între ele, le-a prins de furgonetă şi a montat un acoperiş. Dormitorul este deasupra cabinei şi sufrageria-bucătărie în spatele şoferului.

A adaptat o cămară pentru provizii şi un rezervor de apă pentru chiuvetă. Aşa a ajuns printre cei 32 de finalişti ai concursului şi are mari şanse ca invenţia lui să îl îmbogăţească. Maşina are un motor pe benzină de 1.622 cm3, suspensii hidraulice, are o lungime de 4,11 metri, înălţime de 3,1 m şi lăţime de 1,75 m. Suportă o încărcătură de 600 kg, iar cabana din spatele lui are 322 kg. Consumă 12 litri la 100 km şi prinde viteze de până la 101 km/h. Dar cabana-bolid nu e singura invenţie din acest an din cadrul concursului de idei. „Cuibuşorul de nebunii” al lui Grant Oatley, din Devon, a fost înscris la categoria „eco” datorită acoperişului cu gazon. A fost confecţionat pe o jumătate de remorcă de tractor şi poate fi conectată la o maşină în caz de „nevoie de schimbare a peisajului”. „Casa de pe ponton” a lui David Carter, din Scoţia, a fost amenajată într-o fostă cabină ridicată pe un ponton de la Marea Nordului. Deşi din afară pare mică, locuinţa e ideală pentru un burlac şi are tot ce îi trebuie. „Casa anti-inundaţie” e perfectă în caz de calamitate. Ea aparţine lui Peter Kavanagh, din Berkshire, are podeaua din oţel şi stă pe picioare hidraulice care o înalţă până la 1,5 metri deasupra solului. „Cabana de vară” a Ilonei, din North Lincolnshire, a fost făcută manual din paleţi, uşi de lemn reciclate, acoperiş din policarbonat şi are podea de lemn. A fost concepută pentru verile fierbinţi petrecute sub clar de lună. „Casa din buncăr” a lui Jim Sherrit, din Brechin e gata oricând pentru Apocalipsa nucleară. E la 5 metri sub pământ şi e deconectată complet de la tehnologie.

Mai multe