Calvarul unei fete folosite ca sclavă sexuală de ISIS: „Am rămas fără lacrimi”

24 iulie 2017 18:32   Internațional
Ultima actualizare:

O fată a povestit ororile prin care a trecut cât timp a fost tratată ca o sclavă sexuală de către militanții Statului Islamic. Abuzurile la care a fost supusă au traumatizat-o, dar a reușit să supraviețuiască și a evadat din infernul în care fusese ținută captivă.

Ekhlas avea doar 14 ani când a fost răpită de luptătorii Statului Islamic pentru a o folosi ca sclavă sexuală. „Timp de șase luni, m-a violat zilnic. Am încercat să mă sinucid”, a mărturisit ea reporterului BBC, care a dorit să-i asculte povestea.

Ea face parte din counitatea yazidi, un grup etnic minoritar din nordul Irakului, pe care, potrivit ideologiei extremiste, jihadiștii ISIS o consideră inferioră și trebuie exterminată. Din acest motiv, bărbații yazidi sunt uciși, iar femeile sunt luate ca sclave.

„M-a ales din 150 de fete. Era foarte urât, ca o bestie, cu păr lung, mirosea foarte urât. Eram atât de înspăimântată, că nici nu mă puteam uita la el.”

Ekhlas a reușit să evadeze atunci când răpitorul ei se afla pe frontul de luptă. Fata a fost apoi dusă într-o tabără pentru refugiați. „Cum pot să-ți spun toate astea fără să plâng? Crede-mă, am rămas fără lacrimi.”

Ea locuiește acum într-un spital psihiatric din Germania, unde este educată și supusă unui tratament terapeutic. Chiar dacă timpul petrecut lângă jihadistul care o viola periodic și-a pus amprenta asupra sa, Ekhlas vrea să-și refacă viața și își dorește să devină avocat.

Mai multe