Cămăşile mafiotului El Chapo se vând ca pâinea caldă

13 ianuarie 2016 20:28   Internațional
Ultima actualizare:

El Chapo revoluţionează industria ţoalelor! Cămăşile purtate de mafiotul de 57 de ani, care conduce Cartelul mexican Sinaloa, se vând acum cu 128 de dolari (536 de lei). A fost lansată deja o modă.

Deşi sunt de un gust îndoielnic, cămăşile lui Joaquin Guzman, supranumit El Chapo (Dopul, poreclă ce se referă la faptul că e scund şi gras, având înălţimea de 1,64 metri), se vând ca pâinea caldă. Cele două modele pe care mafiotul mexican le-a purtat în timpul interviului pe care i l-a luat Sean Penn (55 de ani), şi în timp ce îi striveşte degetele starului într-o strângere de mână amicală, sunt la mare căutare.

Firma americană care le produce, Barabas, nu mai face faţă cererilor din întreaga lume. Explozia vânzărilor s-a produs după ce magazinul companiei din Los Angeles şi-a făcut reclamă drept sursă a cămăşilor purtate de narcotraficant. Nu e prima oară când hainele inspirate de El Chapo sunt foarte cerute.

Tricourile pe care este reprezentat chipul mafiotului se vând în prostie,de când a evadat ca în filme, la 11 iulie 2015,  printr-un tunel de 1,5 kilometri ce ducea până sub duşul din celula sa, din închisoarea Altiplano. Capturarea lui, la 8 ianuarie, nu i-a ştirbit din popularitate. El Chapo este văzut ca erou şi pentru prima sa evadare, din 2001, când a fost scos din puşcăria Jalisco, de gardieni mituiţi, ascuns într-un coş cu rufe murdare.

După acea ispravă, a fost capturat abia 13 ani mai târziu. Lider al celui mai puternic cartel de droguri Sinaloa (care are între 1,5 şi 5 milioane de membri activi), de 25 de ani, Guzman are o avere de 1,153 miliarde de dolari, 4 soţii şi 10 copii.

Sean Penn, vânat de mafioţii mexicani?

Actorul Sean Penn a contribuit decisiv la capturarea lui Joaquin Guzman El Chapo, la 8 ianuarie. Acesta a acceptat ca starul să-i ia un interviu şi aşa a căzut în plasa forţelor speciale mexicane. Penn este acum în mare pericol. Mafioţii mexicani îl vor vâna pentru a-şi răzbuna şeful, susţine Michael Levine, fost agent secret al Agenţiei antidrog americane. “Ucigaşi plătiţi pot fi pe urmele lui sau ale apropiaţilor săi”, a spus acesta. 

Mai multe