Când urmează Donald Trump să fie învestit oficial în funcția de președinte

9 noiembrie 2016 14:29   Internațional
Ultima actualizare:

Donald John Trump (70 de ani) a câștigat alegerile prezidențiale ale Statelor Unite, dar învestirea sa în funcție urmează să aibă loc abia la începutul anului viitor. Atunci, el va deveni cel de-al 45-lea președinte american.

Ceremonia de învestire în funcția de președinte este programată pentru ziua de 20 ianuarie 2017, în clădirea Capitoliului și tot atunci cel de-al doilea mandat prezidențial al lui Barack Obama va înceta, informează The Mirror.

Rezultatele alegerilor au fost neașteptate, nu doar pentru americani, ci pentru întreaga omenire. Când a început votarea, statisticile îi dădeau lui Hillary Clinton 80% șanse de câștig. Ar fi fost pentru prima dată în istoria Statelor Unite când o femeie ar fi fost investită cu cea mai înaltă funcție în stat.

În cele din urmă, candidatul republican a câștigat alegerile prezidențiale, susținătorii lui Hillary fiind șocați de turnura de situație. Afirmațiile scandaloase și ideile sale riscante în politica internă și externă au făcut să existe o ușoară temere față de victoria lui Trump. Rezultatele finale ale voturilor arată însă că popularitatea lui nu a avut de suferit.

Prima declarație a lui Donald Trump după victorie

Apreciază cu un like pagina noastră de Facebook dacă ți-a plăcut acest articol. Vei afla și mai multe informații interesante!

Mai multe