Care e cel mai scurt drum până în orașul în care nimeni nu poartă haine
Englezii și nordicii sunt norocoși, au linii low-cost directe către cel mai apropiat aeroport de orășelul din sudul Franței în care oamenii umblă fără haine pe stradă. Dar nici pentru noi, ceilalți, lucrurile nu sunt prea complicate. Iată cum ajungi în Cap D’Agde și cât te costă un sejur complet lipsit de inhibiții.
Stațiunea la Marea Mediterană Cap D’Agde ține de orașul Agde, aflat în departmentul Hérault, din regiunea Languedoc-Roussillon din sudul Franței, și este celebră în lumea întreagă pentru faptul că aici lumea umblă în pielea goală pe stradă.
Cel mai apropiat aeroport este Béziers-Cap d'Agde, pe care aterizează cursele low-cost din Marea Britanie și țările din Peninsula Scandinavă.
Dacă plecați din București, puteți ateriza pe aeroportul din Montpellier, numai că nu există curse directe, iar drumul spre fericire s-ar putea să dureze cam mult (între 6 și 25 de ore, cu Rynair, Wizzair sau Tarom, cu escală, după caz, La Bruxelles sau Paris). Din Montpellier până în Cap d'Agde mai aveți aproape 70 km, pe care îi puteți parcurge cu o mașină închiriată.
O variantă mai bună ar fi să aterizați la Paris și să luați trenul de mare viteză (TGV) până la Béziers. Trenurile sunt destul de dese, pleacă din Gare de Lyon, iar drumul până la Béziers durează cam 4 ore și jumătate. De acolo, puteți parcurge cei 28 de kilometri care vă despart de orașul viselor cu o mașină închiriată.
Cât despre cazare, oferta din Agde e pentru toate buzunarele. De la 635 de lei pentru o persoană pe noapte, la un hotel de lux, la începutul lunii iunie, când soarele nu arde prea tare în sudul Franței, la 260 de lei în aceeași perioadă, la un hotel de două stele.
Stațiunea naturistă Cap D’Agde a fost înfiinţată la începutul anilor ’70. Aici vin an de an peste 40.000 de oameni şi stau cât e ziua de lungă numai în pielea goală. Dacă ieşi pe stradă cu o cămaşă pe tine, lumea te opreşte să te întrebe dacă ai păţit ceva sau dacă „abia ai venit”. Orăşelul are 2 km de plajă, unde străjuiesc 2.500 de căbănuţe. Peste tot - în blocurile cu apartamente de închiriat, în hoteluri, magazine, cluburi, baruri, la poştă şi chiar în secţia de poliţie - toată lumea merge în pielea goală. Până şi producătorii care vin la piaţă se dezbracă înainte să îşi pună marfa pe tarabe, pentru că altminteri nu cumpără nimeni de la ei.