Care e motivul pentru care telefoanele Samsung Galaxy Note7 au explodat

17 ianuarie 2017 15:24   Internațional
Ultima actualizare:

Lansarea Galaxy Note 7 s-ar putea să intre în istorie ca fiind una dintre cele mai periculoase din toate timpurile. Terminalele originale ajunse la utilizatori au explodat într-un număr atât de covârșitor, încât distribuția aparatului a fost oprită în fiecare colț al mapamondului în urmă cu câteva luni.

În urma unei investigaţii efectuate de Samsung, o persoană apropiată situaţiei a declarat care a fost motivul pentru care mai multe dintre smartphone-urile Galaxy Note 7 au explodat.

Aparent, de vină pentru accidentele care au făcut ca Note7 să fie interzise în avioane, au fost bateriile, scrie metropotam.ro.  Rezultatele investigaţiei vor fi anunţate probabil în 23 ianuarie.

Iniţial, Samsung a anunţat în septembrie rechemarea a 2,5 milioane de telefoane Note 7, afirmând că motivul aprinderii e modelul de baterie produs de unul dintre furnizori, dar ulterior şi telefoanele prevăzute cu baterii furnizate de un alt producător au inceput să ia foc, iar Samsung a decis retragerea de pe piaţă a tuturor telefoanelor Note 7, a căror producţie a fost oprită.

Mai multe