Cargo-ul care a blocat Canalul Suez a fost repus pe traseu. Peste 360 de nave așteaptă să poată traversa

29 martie 2021 8:35   Internațional
Ultima actualizare:

Canalul Suez a fost deblocat, luni dimineață, după ce nava Evergreen a putut fi mișcată și repusă pe făgașul normal. A fost o criză fără precedent în ultimele zile, după ce uriașul vas comercial s-a blocat și a împiedicat circulația în Canalul Suez a peste 300 de nave.

Luni dimineața, 29 martie, canalul Suez a fost deblocat, după mai multe zile în care navele nu au putut circula din cauza unui vas comercial gigantic care a eșuat. După ore întregi de muncă, șeful autorității Canalului de Suez, citat de Wall Street Journal, a declarat că nava a fost eliberată. Cel puțin 369 de nave așteaptă să treacă prin Canal.

Giganticul cargobot este în stare aproape completă de plutire și se vor efectua inspecții preliminare înainte de a fi mutat, a declarat Reuters o sursă avizată. Motoarele navei au fost pornite și se fac pregătiri pentru a muta Evergreen în zona Marilor Lacuri, a declarat o altă sursă, informează Hotnews.ro. Site-ul de urmărire a traficul maritimim vesselfinder.com a schimbat statutul navei în ”under way”, confirmând că aceasta nu mai este eșuată. 

Mai multe